Ketky ry

Menneet tapahtumat: Iltapäiväluento: Raw-kuvien käsittely ja työnkulku Photoshop Lightroomissa

Päiväys: 04.12.2014
Ajankohta: 17:00 - 19:00
Paikka: Hotelli Cumulus, Väinönkatu 3

Adoben Photoshop Lightroomin avulla sekä kuvamassojen hallinta että kuvien monipuolinen optimointi onnistuvat käden käänteessä. Ohjelma on omiaan nimenomaan RAW-kuvien käsittelyyn, mutta sitä voidaan käyttää yhtä hyvin myös jpeg-kuviin. Videoiden osalta onnistuu kevyt optimointi sekä videotiedostojen hallinnointi. Luennolla asiaa lähestytään seuraavien teemojen avulla:

1. Johdanto: RAWista pelivaraa

2. Lightroomin häviötön työnkulku: tietokannat ja niiden logiikka

3. Lightroomin moduulit

4. Kuvien optimointi kehitysmoduulissa

5. Tuunaa kuvasi: luova kuvankäsittely Lightroomissa

6. Esimerkkejä ja harjoituksia

Halutessasi voit ottaa mukaan kannettavan tietokoneen, johon Lightroom (5.6) on esiasennettu (30 päivän maksuton kokeiluversio käy myös), sekä 2-3 omaa, ongelmalliseksi koettua RAW-kuvaa käsittelyä varten. Luennolle voi toki osallistua myös ilman tietokonetta.

Luennoitsijana toimii tietokirjailija ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun lehtori Mika Karhulahti. Hän on kirjoittanut kolme kirjaa sekä lukuisia valokuvaus-, kuvankäsittely- sekä tietotekniikka-aiheisia lehtiartikkeleita.

Tilaisuus on tarkoitettu vain Ketkyn jäsenille ja se on jäsenille maksuton. Mukaan mahtuu enintään 20 osallistujaa ja tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Hinta: 0 eur jäsenille
Yhteyshenkilö: Miia Laitinen