Ketky ry

Menneet tapahtumat: Iltapäiväluento 30.11.2011: Opetuspelit

Päiväys: 30.11.2011
Ajankohta: 15.00-17.00
Paikka: Hotelli Cumuluksen kokoustila, Väinönkatu 3, Jyväskylä

Pelit ja opetuspelit pelitutkimuksen ja toteutuksen näkökulmasta

Syksyn iltapäiväluentosarjan viimeinen luento tarkastelee opetuspelejä pelitutkimuksen ja toteutuksen näkökulmasta. Luennolla käydään läpi caseina konsepteja ja sovelluksia, joita on toteutettu Agora Game Labissa. Alustuksen jälkeen teemaa laajennetaan yleisökeskustelulla.

Luennon alustavat tutkijat Jukka Varsaluoma ja Tuula Nousiainen Agora Game Labista.

Jukka Varsaluoma työskentelee tutkijana Agora Game Labissa. Hänen tutkimuskohteensa liittyvät pelikokemukseen, prototyyppien käyttöön sekä pelinomaisiin käyttöliittymiin ja oppimisympäristöihin. Varsaluoma on ollut mukana mm. Mielen saaret -projektissa, joka toteutettiin yhdessä Suomen Mielenterveysseuran kanssa 2008-2009. Projektissa kehitettiin nuorille suunnattu, elämänhallintataitoihin liittyvä digitaalinen pelisovellus.

Tuula Nousiainen on Agora Game Labissa post-doc-tutkijana, ja hänen tutkimusalueensa liittyvät lapsiin ja teknologiaan, erityisesti käyttäjälähtöiseen suunnitteluun. Nousiainen on työskennellyt mm. Arjen mobiilipalvelut -hankkeessa, jossa tutkittiin hyvinvoinnin ja oppimisen edistämiseen ja ylläpitämiseen suunnattuja mobiilipalveluratkaisuja ja arvioitiin niiden soveltumista eri-ikäisten ihmisten arkeen.

Hinta: Jäsenille ilmainen